Search
  • boekhandelvanrossum

Groot nieuws. Een persoonlijk bericht van Beth Johnson

Updated: Apr 8


Aan mijn zeer gewaardeerde en geliefde klanten,


Na meer dan 22 jaar als eigenaar van Boekhandel Van Rossum, waarin de winkel van een gedurfde heropening in 1997 is uitgegroeid tot de bloeiende en bruisende boekhandel die hij nu is, is voor mij het moment gekomen om te beginnen aan de volgende fase van mijn leven. Ik wil meer tijd doorbrengen met mijn gezin én mijn nog niet zo lang geleden geboren kleinkind. Ik trek me niet terug uit het boekenvak: ik zal me blijven inzetten voor mijn grote passie, het bevorderen van lezen bij kinderen en volwassenen. Maar ik trek me wel uit mijn geliefde winkel terug.


Ik heb Boekhandel Van Rossum overgedragen aan Athenaeum Boekhandel, die – uiteraard onder de historische naam Boekhandel Van Rossum – de verantwoordelijkheid voor de boekverkoop in de Beethovenstraat op zich zal nemen. De overname van Van Rossum door deze gerenommeerde Amsterdamse boekhandel, betekent dat ik zowel mijn dierbare klanten als Van Rossums bijzondere medewerkers in goede handen achterlaat. Athenaeum zal het leeuwendeel van de administratieve taken van de winkel overnemen en tevens de vurig gewenste Van Rossum webwinkel (met e-books!) tot stand brengen. Op deze wijze zullen de bekende medewerkers (nog) meer tijd hebben om u persoonlijk te voorzien van kundige, enthousiaste suggesties voor boeiende boeken en heeft u ook direct inzicht in onze eigenzinnige assortiment. De autonomie en het bijzondere karakter van Boekhandel Van Rossum blijven dus gewaarborgd.


Ons gezamenlijke persbericht is hier te lezen.


Ik heb velen van jullie in de loop der jaren goed leren kennen. Dat is immers het mooie van een buurtwinkel, die persoonlijk contact bevordert en zo bijdraagt aan de gemeenschap in Amsterdam-Zuid. Ik ben er ook heel trots op dat Boekhandel Van Rossum nog altijd een baken is van diepgang en verbeelding in een maatschappij waarin die soms lijken te ontbreken. Ik heb me altijd met hart en ziel ingezet om tegenwicht te bieden aan de soundbites die ons om de oren vliegen, door te pleiten voor mooie boeken, maar ook door bijvoorbeeld ouders op het hart te drukken dat ze hun kinderen moeten blijven voorlezen. En hoewel ons werk soms misschien een Don Quichottestrijd lijkt, geloof ik heel erg in het boek, in de lezer en in plekken als Boekhandel Van Rossum.

Daarom is het voor mij heel dubbel om te stoppen bij Boekhandel Van Rossum. Het verlaten van deze dierbare plek, waarvoor ik in 1997 als vijfde eigenaar sinds 1929 de verantwoordelijkheid heb genomen, stemt me melancholisch. Maar ik heb altijd geloofd in verandering en vernieuwing. En ik ben er trots op dat Van Rossum zich als de bruisende, eigenzinnige winkel die hij nu is zich aan kan sluiten bij Athenaeum, dat zich eveneens sterk maakt voor het behoud van zelfstandige, authentieke boekwinkels. Bovendien, ik blijf in de buurt wonen en zal actief zijn op het gebied van leespromotie. Wie weet zal ik nu tijd hebben om een kop koffie met jullie te drinken!


Ook Tine Reijmerink gaat stoppen met het werk in de boekhandel. Zij was voor mij sinds 1999 een ware steun en toeverlaat, en ik weet dat ook jullie haar vriendelijke en persoonlijke aandacht zullen missen. Gelukkig is Boekhandel Van Rossum wat die kwaliteiten betreft uitstekend bemenst, werken de meeste medewerkers er al vele jaren, en zullen zij allemaal meegaan de volgende fase in van deze historische buurtboekhandel.


Met hartelijke groet,

Beth Johnson

2,528 views
Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01