over ons

‘Amsterdam is altijd een uitzonderlijk literaire stad geweest. Gedurende de 17e eeuw werd zo ongeveer een derde van alle boeken in de wereld in die stad gedrukt. En dat is de traditie waar Boekhandel Van Rossum bij aansluit. Je verwacht in deze tijd misschien dat een boekhandel bij uitbreiding ook een koffietent wordt, maar Beth pakte het radicaler aan: geen eten en drinken, geen speelgoed, geen frutsels. Alleen maar boeken. Je vindt er serieuze boeken en lichtere kost; ook zijn er kinderboeken – de meeste in het Nederlands maar er is een behoorlijk grote Engelstalige afdeling. De winkel is een frisse, verstilde ruimte, sober en kalm. Als je er binnenloopt is het alsof je een nieuw boek openslaat.’

 

- Russel Shorto, New York Times, 7 december 2016

Boekhandel Van Rossum werd geopend in 1929, heropend in 1997 en grondig uitgebreid in 2015.  Toen de winkel in 2015 feestelijk werd heropend, was dat na een uitbreiding die hem twee keer zo groot maakte. Midden in een tijd waarin er nog wel eens twijfel klonk over de vraag of een échte boekhandel – zo eentje van steen, met heel veel boeken erin – nog wel toekomst had, besloot de huidige eigenaar Beth Johnson – die de winkel in 1997 heropende – tot een forse investering in het bedrijf.

Dat dat denkbaar was, én dat dat goed uitpakte, zegt niet alleen iets over het soort boekhandel dat Boekhandel Van Rossum is, maar óók over de buurt waarin een Boekhandel Van Rossum mogelijk is. Want de Beethovenbuurt in Amsterdam Zuid is een lezersbuurt, een denkersbuurt, een buurt waar de honger naar het geschreven woord nog altijd leeft.

En dat feit maakt Boekhandel Van Rossum. Een winkel met een zeer ruime en brede collectie boeken. Waar geïnteresseerd en deskundig personeel rondloopt dat je graag helpt met zoeken, maar je net zo makkelijk in stilte je eigen gang laat gaan. En sinds 2015 met een interieur dat maakte dat het internationale boekenblog Book Riot onze winkel uitriep tot een van de 50 mooiste ter wereld.

Natuurlijk vind je bij ons, zoals bij iedere goede boekhandel, een ruime collectie literatuur, poëzie, thrillers, geschiedenis, biografieën, filosofie, religie, kunst, reisboeken, kookboeken, wetenschap en psychologie. Daarnaast zult u in onze winkel ook een flinke afdeling Judaïca aantreffen. Én wat u ook niet in iedere winkel zult vinden, is een afdeling kinderboeken zo groot als die van ons, waar je zowel Nederlandstalig als Engelstalig werk kunt vinden. Bestsellers? Ja, die hebben we, maar we focussen er niet altijd op. Onze collectie is vooral héél breed, zodat je niet alleen kunt vinden wat je zoekt, maar ook verrast kunt worden, het boek kunt vinden waarvan je nog niet wist dat je het wilde lezen.

Maar wat ons écht onderscheidt, is niet wat we hebben, maar wat we doen. Je bent bij ons welkom. We nemen de tijd. We lezen boeken. We zijn oprecht in onze aanbevelingen en we zullen het ook zeggen als we denken dat een boek niet bij je past. En we organiseren lezingen en bijeenkomsten. Best wel vaak. Met bekende en onbekende schrijvers, over allerlei onderwerpen en in allerlei genres, voor jong en oud, voor Nederlandstaligen en niet-Nederlandstaligen. Onze agenda vind je op deze website, maar als je van onze lezingen op de hoogte wilt worden gehouden, dan kun je je aanmelden voor onze nieuwsbrief

Boekhandel Van Rossum bestaat sinds 1929, en is sindsdien eigenlijk niet meer weg te denken uit de Beethovenstraat en de omliggende buurt. Wij hopen je gauw te kunnen verwelkomen in onze mooie winkel!

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01