David de Poel over zijn biografie van Frans Pointl

David de Poel publiceerde onlangs zijn langverwachte biografie over schrijver Frans Pointl: De schrijver die over de soep vloog. Op 6 november komt De Poel naar Boekhandel van Rossum om ons over het boek te vertellen.

Frans Pointl was al 56 toen hij debuteerde met 'De kip die over de soep vloog'. Hij verscheen in Van Dis in de IJsbreker en stal de harten van heel televisiekijkend Nederland. Zijn boek werd een bestseller en Pointl werd in één klap een bekende Nederlander. Waar hij eerst nauwelijks rondkwam van zijn uitkering, kon hij nu verhuizen naar de Amsterdamse grachten. Helaas was zijn financieel geluk van korte duur, want de Belastingdienst eiste haar deel op: geld dat Pointl inmiddels niet meer had.

Het zat hem toch al niet mee in het leven. Zijn ouders scheidden toen hij vijf was. Kort daarop brak de Tweede Wereldoorlog uit en werd een groot deel van de familie vermoord. Moeder en zoon waren voortaan op elkaar aangewezen. Hun relatie was verstikkend, maar vormde een belangrijke inspiratiebron voor Pointls schrijverschap. In deze bijzondere biografie neemt David de Poel ons mee in het leven van Pointl, langs zijn geliefde katten, vele hospita’s en aanhoudende pogingen om aan de literaire weg te timmeren. Daarnaast beschrijft De Poel de laatste jaren van Frans Pointl: hoe hij plotseling ernstig ziek werd en lang moest revalideren. En hoe hij tot zijn laatste ademteug geestig en ad rem bleef.

WAT

lezing

WAAR

winkel

WANNEER

6 november, 19.30 u.

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

David de Poel

David de Poel (1973) publiceerde diverse romans en verhalenbundels. De Poel had een bijzondere band met Frans Pointl en werd door hem persoonlijk benoemd als zijn biograaf. Toch hield Pointl de verschijning van zijn biografie tot zijn dood tegen, uit schaamte voor de ontboezemingen die er in het boek worden gedaan.

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01