Judit Neurink - Geweld is nooit ver weg

Mede namens Uitgeverij Jurgen Maas nodigen wij u van harte uit voor de presentatie van het nieuwe boek van Judit Neurink: Geweld is nooït ver weg. In dit boek blikt Neurink - die we nog kennen van de roman De Joodse bruid - terug op een decennium Irak, dat ze onder andere vanwege haar correspondentschap daar van dichtbij heeft meegemaakt. Het eerste exemplaar zal in ontvangst worden genomen door Janet Alberda, oud-consul in Erbil.

 

Iedereen is van harte welkom. Aanmelden is wel verstandig.

In 2008 vertrok Judit naar Irak om er een trainingscentrum voor journalisten op te zetten. Als correspondent maakte ze de wederopbouw in Iraaks-Koerdistan mee, de opmars van ISIS en de ontvoering van en moord op duizenden Jezidi's.
Als verslaggever kon ze niet immuun blijven voor het leed, en dat leidde tot haar vertrek. In 'Geweld is nooit ver weg' blikt ze terug op een bewogen decennium, en toont de lezer de culturele diversiteit, diepgewortelde conflicten en hoogte- en dieptepunten van een tumultueus land, waar een vreedzame toekomst een haast onhaalbare droom lijkt.

Judit Neurink

Judit Neurink (1957) is al meer dan dertig jaar journalist. Ze schrijft onder andere voor Trouw, De Standaard en internationale media. Sinds 2008 woont ze grotendeels in de Koerdische Regio van Irak, waar ze een mediacentrum opzette om journalisten te trainen, en de laatste jaren als correspondent actief is. Ze schreef zeven boeken, die alle een relatie hebben met het Midden-Oosten, waaronder drie over de islamitische groep ISIS. Haar laatste twee, De vrouwen van het kalifaat en Vrouwen overleven ISIS, geven een beeld van vrouwenlevens in ISIS-gebied. In haar roman De Joodse Bruid brengt ze het vergeten Joodse verleden van Irak weer tot leven.

WAT

boekpresentatie

WAAR

winkel

WANNEER

5 maart, 19.30 u.

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01