Oek de Jong in gesprek

LET OP: DEZE AVOND GAAT NIET DOOR

In verband met griep zijn wij helaas genoodzaakt om deze avond af te gelasten. Wij gaan met auteur en interviewer op zoek naar een nieuwe datum. Schrijf u in op onze mailinglijst om op de hoogte gebracht te worden zodra die datum bekend is.

Wij zijn bijzonder verguld u te mogen uitnodigen voor een avond met Oek de Jong. De auteur van verhalen, essays en romans - waaronder Opwaaiende zomerjurken, Hokwerda's kind en Pier en oceaan - hoort tot de belangrijkste schrijvers van Nederland, en heeft met Zwarte schuur opnieuw een grote roman afgeleverd. Over deze roman zal hij op 22 oktober met uitgever Tilly Hermans (Uitgeverij Atlas Contact) in gesprek gaan.

De toegang is gratis. Het is verstandig om u aan te melden, want als de winkel vol is, is hij ook echt vol.

Zwarte schuur van Oek de Jong is een roman over leven met trauma en de verwerking ervan, over de vrouwen die Maris in de loop der jaren confronteren met zichzelf en over de kracht van een grote liefde. Op zijn negenenvijftigste heeft schilder Maris Coppoolse een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De internationale pers schrijft erover, het publiek stroomt toe. Maris staat op het toppunt van zijn roem. In de coverstory van een weekblad wordt de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging. Niemand in zijn omgeving is hiervan op de hoogte. Zijn vrienden en bekenden zijn geschokt. Alles begon in een zwart geteerde schuur op een eiland. Dit is het verhaal van een leven dat door één enkele, catastrofale gebeurtenis wordt getekend. Maris Coppoolse heeft ‘levenslang’. We zien hem als kunstenaar in Amsterdam en New York en kijken diep in zijn huwelijk met de levenslustige en avontuurlijke, maar ook door schuld getekende Fran, dat dreigt vast te lopen. Door de coverstory herleeft zijn jeugd en vooral die zondagmiddag op het eiland toen hij meeging naar een boerenschuur en niet mee had moeten gaan.

Oek de Jong

Oek de Jong is de schrijver van een oeuvre van romans, verhalen en essays. Zijn bekendste boeken zijn de romans Opwaaiende zomerjurken, Cirkel in het gras, Hokwerda’s kind en Pier en oceaan. Van zijn werk werden ruim 500.000 exemplaren verkocht, het werd in negen landen vertaald en bekroond met de Reina Prinsen Geerligsprijs, F. Bordewijkprijs (2x), Busken Huetprijs en de Gouden Uil. Daarnaast werd hij viermaal genomineerd voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Uil.

WAT

lezing/interview

WAAR

winkel

WANNEER

22 oktober, 19.30 u.

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

foto: Chris van Hout
Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01