Presentatie: Roelof ten Napel - In het vlees

Het poëziedebuut van Roelof ten Napel - Het woedeboek - verscheen in 2018 en werd meteen genomineerd voor de Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh'-prijs en de Poëzieprijs Aan Zee. In januari 2020 verschijnt Ten Napels tweede bundel In het vlees. Voor de presentatie van de bundel keert Roelof ten Napel - die eerder bij ons te gast was om te spreken over zijn roman Het leven zelf (een plaatselijke bestseller in Amsterdam Zuid) - terug in Boekhandel Van Rossum. We zijn blij u hiervoor mede namens Hollands Diep uitgevers te kunnen uitnodigen.

Meer informatie over de avond volgt later op deze plek.

Over In het vlees
Wat betekent het om pijn te lijden, om lief te hebben en te sterven - en voor wie doe je dat? In het vlees gaat over het leven dat we uit het oog verliezen als we onze opvattingen, of ze nu politiek zijn, of religieus, of filosofisch, niet toetsen aan de onvolmaakte, rommelige lijven waarover ze zouden moeten gaan.


Na een reeks sonnetten volgt een afdeling waarin daarbij het woord is aan de man die de zoon van God verraden heeft: Judas Iskariot. Hij blijkt nog wel wat vragen te hebben over het scheppen van heilige gemeenschappen, het aanwijzen van schuldigen, het verlangen naar een zuiver geweten en het uitschot dat steevast in de geschiedenis achterblijft.

WAT

boekpresentatie

WAAR

winkel

WANNEER

9 januari, 19.30 uur

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

Roelof ten Napel

Roelof ten Napel (Joure, 1993) is dichter, schrijver en essayist. Zijn poëziedebuut, Het woedeboek (2018), werd genomineerd voor de Grote Poëzieprijs, de C. Buddingh’-prijs en de Poëziedebuutprijs Aan Zee.

Eerder publiceerde hij Constellaties (2014) en de roman Het leven zelf (2017). In 2015 was hij laureaat van het C.C.S. Crone-stipendium.

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01