Boekenweek: Etgar Keret

(helaas gaat dit niet door)

Helaas hebben we van Uitgeverij Podium te horen gekregen dat Etgar Keret zijn bezoek aan Nederland heeft moeten afzeggen. Dat betekent dus ook dat zijn bezoek aan Boekhandel Van Rossum, dat gepland stond voor aanstaande zondag, niet door gaat.

De reden is begrijpelijk. Sinds gisteren zijn er in Israël, waar Keret woont, zeer strenge maatregelen van kracht (zie hier en hier) rondom het coronavirus. Zo moet iedereen die terugkeert naar Israël uit landen waar het coronavirus is, verplicht 14 dagen in zelfquarantaine. Ook wordt het mensen die naar het buitenland zijn geweest verboden samenkomsten bij te wonen waar meer dan 100 mensen aanwezig zijn.

Met name dit laatste zou het Keret twee weken lang onmogelijk maken om zijn baan uit te oefenen (hij geeft les aan de universiteit). Het zou hem tevens verplichten om zijn lezingen in Israël voor de twee weken na zijn bezoek aan Nederland af te zeggen. Vandaar dat hij niet naar het Crossing Border Festival zal komen, en daarmee ook niet naar onze winkel.

Wij betreuren dat zeer, net als Uitgeverij Podium. Maar ook Etgar Keret zelf vindt het heel erg. Hij had zich erg op het bezoek aan Boekhandel Van Rossum verheugd, ook omdat het zo hartverwarmend was om te merken dat er zó veel belangstelling was voor hem en zijn werk. Hij blijft er naar uit zien om bij ons langs te komen, wat ook zeker zal gebeuren zodra hij weer in Nederland is. Wij houden u daar dan natuurlijk van op de hoogte.

Voor nu rest ons niets anders dan ons te blijven verheugen op de Boekenweek. En we nodigen u graag uit bij ons ándere literaire programma, aanstaande dinsdag, met Nachoem M. Wijnberg, Frank Heinen en Arthur van den Boogaard. Hier meer info.

WAT

lezing

WAAR

winkel

WANNEER

8 maart, 15.00 uur

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

Er is geen plaats meer, u kunt zich niet meer aanmelden

Mijn konijn van vaderskant

Deze verhalen hadden door niemand anders geschreven kunnen worden dan door Etgar Keret. Ook in deze nieuwe bundel toont hij zich weer een meester in korte vertellingen die ogenschijnlijk absurd zijn, maar bijzonder genoeg altijd geloofwaardig en diepmenselijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde. In "Elke dag jarig' bijvoorbeeld zet een rijke, verveelde man een advertentie om verjaardagen te kopen – waarom zou hij genoegen nemen met slechts één verjaardag per jaar? Hilarisch is ook het feuilleton dat begint met een e-mail aan de eigenaar van de escaperoom "Storing aan de rand van het sterrenstelsel', die al snel ontaardt in een epische scheldkanonnade over en weer. En in het betoverende titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun pas vertrokken vader, tot ongenoegen van de boze moeder. Bij een uitstapje ontmoeten ze een jongen met eveneens een bijzonder konijn bij zich.

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01