Boekenweek: Etgar Keret

Rebellen & dwarsdenkers is dit jaar het thema van de Boekenweek, en Boekhandel Van Rossum is er trots op een van de échte literaire dwarsdenkers van deze tijd te mogen ontvangen: de Israëlische auteur Etgar Keret (foto: Stephan Röll). Keret (Tel Aviv, 1967) is een internationaal geroemd schrijver van korte verhalen, misschien wel de beste van zijn generatie en zeker een van de meest invloedrijke. Keret is in het land om zijn nieuwe Nederlandstalige verhalenbundel Mijn konijn van vaderskant te promoten en mede dankzij Uitgeverij Podium kunnen we op zondagmiddag 8 maart, om 15.00 uur, in de winkel luisteren als hij eruit voorleest en er kort met Joost Baars over in gesprek gaat. U bent daarbij van harte welkom, en de toegang is gratis.

Volgens The New York Times is Keret een genie. In Nederland dook hij voor het eerst op met Pizzeria Kamikaze (2001). Daarna volgden onder meer Verrassing, Superlijm en Zeven vette jaren. Zijn boeken verschijnen in meer dan veertig landen.

WAT

lezing

WAAR

winkel

WANNEER

8 maart, 15.00 uur

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

via e-mail

Mijn konijn van vaderskant

Deze verhalen hadden door niemand anders geschreven kunnen worden dan door Etgar Keret. Ook in deze nieuwe bundel toont hij zich weer een meester in korte vertellingen die ogenschijnlijk absurd zijn, maar bijzonder genoeg altijd geloofwaardig en diepmenselijk. Zijn personages worstelen met ouderschap en familie, oorlog en games, marihuana en pancakes, herinneringen en liefde. In "Elke dag jarig' bijvoorbeeld zet een rijke, verveelde man een advertentie om verjaardagen te kopen – waarom zou hij genoegen nemen met slechts één verjaardag per jaar? Hilarisch is ook het feuilleton dat begint met een e-mail aan de eigenaar van de escaperoom "Storing aan de rand van het sterrenstelsel', die al snel ontaardt in een epische scheldkanonnade over en weer. En in het betoverende titelverhaal zien drie zusjes in een konijn hun pas vertrokken vader, tot ongenoegen van de boze moeder. Bij een uitstapje ontmoeten ze een jongen met eveneens een bijzonder konijn bij zich.

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL24INGB0000194364

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33294707 te Amsterdam

btw/vat..So Many Books bv/Boekhandel van Rossum

               806379662 b.01