Poëzieweek: Astrid Lampe op de thee

Met zijn Uitgeverij crU biedt dichter/uitgever Nanne Nauta al jaren een prettig alternatief voor het officiële geschenk in de Poëzieweek. Verkrijgbaar bij een select aantal boekhandels, is ook het 'alternatieve Poëziegeschenk' inmiddels een kleine traditie geworden. Dit jaar heeft Nauta niemand minder dan Astrid Lampe weten te strikken om een mooi boekje vol 'axiomatische poëzie' (zoals Nauta het zelf noemt) te maken. 

 

Tijdens de Poëzieweek - waarin u bij aankoop van poëzie niet alleen het officiële, maar bij ons ook het officieuze Poëziegeschenk van Astrid Lampe ontvangt - doet Lampe tijdens de Grand crU Poëzietour ook Boekhandel Van Rossum aan. Wees welkom op de thee met Astrid Lampe!

WAT

theevisite

WAAR

winkel

WANNEER

1 februari, 14.00 uur

TOEGANG

gratis

Astrid Lampe

Astrid Lampe is een van de meest eigenzinnige dichters van ons taalgebied. Ze schuwt de controverse niet, haar poëzie schakelt van catwalk naar cakewalk, is vitaal en springerig en is (zelfs na meerdere lezingen) verschillend te duiden. Voordrachten zijn een belevenis. De theaterdiscipline waarin Lampe werkzaam was heeft haar gevormd tot de dichter die ze nu is. Kakofonie, flarden monoloog, gestotter en gestuntel. Meerstemmigheid. Met haar werk distantieert Lampe zich van poëzie die het verheven beeld van de dichter als gevoelsinstantie en bevlogen taalgenie bevestigt. Voor alles streeft Lampe de orkestratie van het eigentijdse na.

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01