Presentatie biografie over mr. Benno Stokvis:'Recht en slecht',

Uitgeverij AMB Press en Boekhandel Van Rossum nodigen u uit voor de boekpresentatie van Recht en slecht; mr. Benno Stokvis (1901-1977).

Mr. dr. Benno Stokvis (1901-1977) was literator, rechtsgeleerde, publicist, parlementslid, mediapersoonlijkheid, radiospreker, honden- en paardenliefhebber, maar bovenal advocaat, een strijdbaar jurist. Menselijk en maatschappelijk bewogen, in het naoorlogse Nederland een ‘Bekende Nederlander’.

Ruud Stokvis noemt de vele publieke activiteiten van mr. Benno Stokvis. Maar hij reconstrueert bovenal zijn veel minder bekende privéleven en dan vooral aan de hand van zijn uitlatingen in en reacties op zijn door duizenden beluisterde radiorubriek ‘Recht en Slecht’. In deze beschouwingen, die hij tussen 1967 en 1975 bijna wekelijks op de radio hield over tal van onderwerpen, wilde hij de luisteraar vastgrijpen en confronteren met zijn geweten. Dat hij hierin slaagde bleek wel uit de tientallen brieven die wekelijks ontving.

Uit die ca. 350 voordrachten destilleerde Ruud Stokvis, een achterneef van Benno, de persoonlijke informatie. Hij is er daardoor in geslaagd de scherpzinnige, ambitieuze, gevoelige, ijdele, zoekende en hardwerkende Benno Stokvis als een herkenbaar en navoelbaar persoon naar voren te laten komen.

WAT

boekpresentatie

WAAR

winkel

WANNEER

13 november, 19.30 u.

TOEGANG

gratis

AANMELDEN

Ruud Stokvis

Rudolf (Ruud) Stokvis (1943) is een voormalige Nederlandse roeier. Hij vertegenwoordigde Nederland tweemaal op de Olympische Spelen en won hierbij in totaal één medaille. Stokvis studeerde sociologie en was aangesloten bij studentenroeivereniging ASR Nereus in Amsterdam. Hij werd doctor, onderzoeker aan de Amsterdam School for Social science Research en universitair docent sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Ook schreef hij verschillende boeken over sport en sociologie.
 

Volg ons
  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon

Beethovenstraat 30-32

1077 JH Amsterdam

020-4707077

winkel@boekhandelvanrossum.nl

iban...... NL79 INGB 0682530174

bic........ ingbnl2a

kvk....... 33115422 te Amsterdam

btw/vat..Athenaeum Boekhandel BV.

               NL 003629016B01